13/10/15

El cercle cromàtic

Bon dia/tarda/nit, visitant del blog.

En la entrada de avui us explicaré una altra tècnica plàstica, aquesta en canvi, seria enfocada a nens majors de 6 anys.

Per realitzar aquesta tècnica necessitarem:
  • Llapis de color magenta, groc i blau 
  • Paper 
  • Compàs
  • Cartolina
  • Regle
  • Retolador negre (optatiu)
  • Enquadernador
Primer hem de dibuixar un cercle a un full blanc, un cop fet, el dividirem en dotze trossos iguals, utilitzant el compàs i un regle. 

(També es pot optar per imprimir un model en blanc de cercle cromàtic d'internet)

Després pintarem un tros de color groc, un de color magenta i un blau, deixant entre ells tres trossos lliures.
Així ha de quedar per ara.
Ara pintarem els trossos lliures. 

Entre els colors blau i groc: en el tros que és al mig pintarem amb la mateixa intensitat amb el color blau i groc per aconseguir el color secundari verd; al tros que és més a prop del groc pintarem de groc tot i una mica de blau per aconseguir verd grogós; i al costat del blau pintarem de color blau i a sobre una mica groc de manera que quedi de color verd blavós. 

Entre el blau i el magenta: Al tros del mig pintarem amb magenta i blau amb la mateixa intensitat per aconseguir lila; al que és al costat del blau pintarem blau amb una mica de magenta de manera que quedi un lila blavós; i al altre tros pintarem magenta amb una mica de blau, de manera que ens surti un lila vermellós. 

Entre el magenta i el groc: Al tros del mig pintarem amb magenta i groc amb la mateixa intensitat per aconseguir el taronja; al tros al costat del magenta, pintarem magenta i una mica de groc per fer taronja vermellós; i al altre costat groc amb una mica de magenta pel groc ataronjat. 

Un cop ho tenim pintat retallarem el cercle, i amb un enquadernador l’enganxarem a la cartolina negre, de manera que el cercle podrà girar. I per acabar podem escriure a la cartolina el títol de la tècnica amb ceres, pintura, etc.

(Si ho volem podem repasar les línes del cercle amb retolador permanent)

I JA TENIM UN CERCLE CROMÀTIC BEN XULO!

Mireu que maco queda!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada